Verklaring n.a.v. NOS-artikel over dierenchips

Origineel artikel: @NOS: Gegevens huisdieren en hun baasjes op straat

Als IT-onderneming nemen wij beveiliging en privacy issues zeer serieus. Bescherming van uw en onze gegevens staan bij ons hoog in het vaandel. Onze projecten kenmerken zich dan ook vaak door de beperkte tracking die wij inbouwen. Tevens proberen wij altijd om zo min mogelijk informatie met derden te delen, zelfs tot het niveau dat onze projecten bij voorkeur geen gebruik maken van third party trackers of gratis api cdn's. Tenzij onze klanten anders willen, kiezen wij altijd voor veiligheid en bescherming boven gebruiksgemak.

Tijdens ons onderzoek naar de mogelijkheid om veelvuldig gegevens van de verschillende dierenchip databanken te verzamelen hebben wij tijdelijk een gedeelte van deze gegevens opgeslagen gehad. Dit was nodig om een volledig beeld te krijgen over het probleem. Zodra wij in de gaten kregen dat het wel zeer makkelijk was om deze gegevens te verzamelen hebben wij dit verzamelproces gestopt en contact gezocht met de beheerders van deze gegevens. Toen duidelijk werd dat de beheerders geen prioriteit gaven aan onze melding hebben wij contact opgenomen met de NOS, in de hoop dat zij de beheerders wel konden overtuigen om tot actie over te gaan.

Wij hebben de verzamelde gegevens direct verwijderd zodra bleek dat deze niets meer bijdroegen aan de vaststelling en/of oplossing van het probleem. Wij kunnen de verzamelde gegevens dan ook niet meer inzien. Op geen moment hebben wij de door ons verzamelde gegevens gedeeld met de NOS of andere partij.

IT-beveiliging heeft vele facetten en is vaak een samenspel van techniek en procedures. Door nieuwe ontwikkelingen en voortschrijdende inzichten is het echter praktisch onmogelijk om een waterdicht systeem te creëren dat de tand des tijds doorstaat. Uiteraard is bij het ontwikkelen van een webapplicatie ons uitgangspunt altijd om een datalek te voorkomen, maar tevens zullen wij ook altijd proberen om de gevolgen bij een mogelijk datalek zoveel mogelijk te beperken.

Het belangrijkste hierbij is dat een goede beveiliging een continue proces is. U als gebruiker kunt hier zelf ook aan bijdragen, blijf kritisch, stel vragen bij onduidelijkheden en zorg ervoor dat u de updates van de door u gebruikte software tijdig installeert.

Pndtech vertrouwt erop u hiermee afdoende te hebben geïnformeerd. Mocht u echter toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op

Terug naar homepage