Showcase Vrij Loon

Vrij Loon is software waarmee u een loonadministratie kunt bijhouden. Dit project is opgestart als platform om nieuwe technieken uit te proberen. Desalniettemin hebben we wel het doel dat de software goed functioneert en bruikbaar is. Wij hebben voor dit loonadministratieproject gekozen omdat wij vinden dat betalen om belasting te kunnen betalen niet zou moeten hoeven. Helaas publiceert de Belastingdienst zelf alleen Loonbelastingtabellen in Excel maar geen makkelijke tool om een loonadministratie bij te houden. Met Vrij Loon hebben wij een vrij, gratis en voor iedereen inzichtelijk begin gemaakt hiermee.

Open Source

De broncode van Vrij Loon is open source en wordt verstrekt onder een GPLv3-licentie. De broncode en software kunt u dus vrij bekijken en wijzigen. Ook bent u ons geen vergoeding verschuldigd als u de software daadwerkelijk zou willen gebruiken, alhoewel dat uiteraard altijd mag als u dat wilt.
Wij hopen dan ook dat meerdere mensen (zowel developers, designers als loonadviseurs) willen bijdragen aan dit project, waardoor Vrij Loon een goed alternatief kan worden voor betaalde oplossingen

Technieken

De eerste versie van de software maakt geen gebruik van een progressief framework, maar van jQuery. Het kenmerkende aan deze versie is dat bij het publiceren van een nieuwe versie een enkel html-bestand wordt gegenereerd, dat geheel op zichzelf functioneert. Alle externe font-, stylesheet- en javascript-bestanden worden geminified en als zip-file ge-embed in de html. Hierdoor blijft de omvang van het uiteindelijke html-bestand beperkt.
Alle data wordt opgeslagen in de localStorage van uw browser. Omdat de localStorage geen persistent storage-mogelijkheid biedt is het uiteraard ook mogelijk om een backup van deze database te downloaden of een eerder gemaakte backup te herstellen.

Bekijk de Vrij Loon broncode op Github

Terug